Jalousi

Jaloux?

jalousi

Jalousi


Hvad er jalousi?

Vi bliver ikke født med et jaloux sind, men derimod med et uendeligt behov for, at blive elsket uden forbehold. På vores vej gennem den svære socialisationsproces, hvor vi udvikler os til sociale væsener, tvinges vi til at acceptere, at vi ikke altid kan være i centrum.

Således er jalousi et kompliceret sammensurium af tanker, følelser og handlinger, der er konsekvensen af tab eller trussel mod selvværdet, og/eller eksistensen eller kvaliteten af det romantiske forhold.

Jalousis er derfor en naturlig følelsesreaktion, der kan opstå i svigtsituationer og handler om frygten for at miste sin særstilling hos et menneske til fordel for en rival. Den kan bestå af dele som vrede, sorg, afmagt og mistro og kombineres i mange variationer.

Det er det enkelte menneskes forhold til sig selv og omverdenen, dets evne til at give og tage kærlighed, der afgør, hvilken form jalousien får.Lad ikke jalousien styre dig


Accepter ikke din jalousi, men tag ansvar for den. Tager du ikke ansvar, men giver jalousien magten, ødelægger den sandsynligvis den relation der er årsagen til at jalousien opstår, og du ender med at få ret i de antagelser der ligger bag jalousiens opståen.

Du tager ansvar når du aktivt går ind i at undersøge hvad der ligger til grund for at du bliver bange, ikke kan sætte grænser, vælger at lade dig træde på (bliver offer). Ofte viser den manglende betydning du giver dig selv, eller den manglende respekt du har for dig selv, sig i det du finder dig i, eller afspejles i dit valg af partner/venskaber.


Jalousi kan evt afhjælpes i parterapi, og kan være en god ide, hvis jalousien har skabt mange dårlige historier og erfaringer mellem jer. Klik her for at komme videre til parterapi