Individuelle terapiforløb

Autoriseret psykolog

Efteruddannelse som psykoterapeut og parterapeut

Medlem af Dansk Psykologforening

Samtaleterapi – individuelle terapiforløb

 

Jeg har som autoriseret psykolog og psykoterapeut med egen praksis opnået bred erfaring med de mange problemstillinger, der leder folk til at opsøge individuelle terapiforløb. Jeg starter alle nye forløb og sessioner med at undersøge, hvad du har med dig i rygsækken fra livets vej, så jeg kan få et billede af, hvem du er, og du ligeledes kan få et billede af, hvem jeg er. I samtaleterapi koncentrer vi os om, hvordan dine omgivelser påvirker dig, og hvordan dette kan have en betydning for det, der fylder og spænder ben for dig i dit daglige liv. I samtaleterapi møder jeg mange forskellige mennesker, og det er ikke kun mennesker, der oplever at være tynget af stress, sorg eller lavt selvværd – der kommer også mennesker, der først og fremmest ønsker professionel hjælp til at blive klogere på, hvad de egentlig er gjort af. Du er velkommen præcis, som du er.

Alle Individuelle terapiforløb

Ved at klikke, kan du finde uddybende input og forklaring til en række terapeutiske forløb.

Stress

Stress kan ramme alle og er ikke længere forbeholdt de få.

Særlig sensitiv

15-20 % af befolkningen er fra fødslen særligt sensitive

Lavt selvværd

Mange mennesker lider under lavt eller dårligt selvværd.

Depression

Depression er ikke ensbetydende på en svag karakter.

Jalousi

Jalousi er et sammensurium af tanker og følelser.

Livskrise

Hvilke vej skal jeg gå?, hvem er jeg egentlig? og hvad skal der ske?

Sorg

Det er et faktum at der ikke findes én måde at sørge på.

Kontakt

Er du i tvivl, så kontakt mig med din problemstilling.

Derfor er samtale den foretrukne terapiform

Samtaleterapi – også kendt som terapeutisk samtale – er blandt de mest foretrukne terapiformer, når det kommer til at behandle psykiske sundhedsproblemer. Jeg benytter samtaleterapi, fordi det først og fremmest hjælper til at etablere en rolig og tillidsfuld relation mellem mig og klienten. Dertil skaber samtaleterapi ofte et mere effektivt og behageligt rum til at tale om store følelser, tanker og oplevelser. Samtaleterapi er i det hele taget et enormt givende sted for selvrefleksion, og selvrefleksion er ofte dét, der skaber de største ændringer for den enkelte.

 

Alle terapiforløb er individuelle 

I samtaleterapi kommer de fleste mennesker med en forudindtaget bestemmelse af, hvad det er, der tynger dem; det kan være, at de kalder det stress, depression, livskrise eller noget fjerde, men i terapiforløb vil man ofte opdage, at den store følelse også bunder i noget ganske andet. I bedste fald vil mødet mellem min viden og vejledning og den enkeltes rum for selvrefleksion være dét rum, hvor man for alvor vil opleve at rykke sig og opnå en bedre forståelse for, hvad ens person rummer af kompleksiteter.

 

Sådan ser et samtaleterapiforløb ud hos Psykolog Gitte Rommedal

I min klinik i Aarhus kan terapiforløb og begyndelsen på dem se meget forskellige ud. I løbet af den første samtale vil vi dog typisk mærke hinanden an, forventningsafstemme og eventuelt dykke ned i de første historier, der melder sig som væsentlige. Det er med andre ord helt op til dig, hvilket tempo forløbet skal starte med og fremover foregå i. Jeg vil naturligvis hjælpe dig til at komme ud over eventuelle stopklodser, der afholder dig fra at opnå en dybere forståelse af det, som vi taler om.

Længden på et terapiforløb kan derfor også variere alt efter, hvilken problemstilling du kommer med, hvilket tempo du finder dig mest tilpas og lignende. Det er ikke altid lige svært eller lige let at skabe væsentlige forandringerne, og derfor vil vi i fællesskab løbende vurdere, hvor mange eller få samtaletimer du yderligere har brug for.