Utroskab

Autoriseret psykolog

Efteruddannelse som psykoterapeut og parterapeut

Medlem af Dansk Psykologforening

Hvorfor er vi vores partner utro?

Forklaringerne og årsagerne er mange, men uanset hvad, er det et valg vi tager.

Det er et valg der for parforholdet ofte får vidtrækkende og langvarige følger, fordi det går ud over tilliden, og den berørte kan have mange og store følelser – vrede, afsky, forvirring, sorg, afmagt.

Utroskaben er derfor et kontraktbrud, som det kræver tid og arbejde at komme igennem

Sympatien ligger ofte hos den der oplever utroskaben, men den utro har også mange følelser at slås med, som vedkommende ofte står alene med at håndtere, samtidig med at det forventes man rummer den svigtede partners følelser.

Bliv bedre til at kommunikere jeres behov

For begge partner er det selvfølgelig rigtig svært, og det giver derfor mening at man har brug for hjælp til at håndtere dette.

Som parterapeut, vil jeg ikke tage parti, men hjælpe jer til at forstå jer selv, tage ansvar for jer selv og jeres respektive ansvar både overfor jer selv og jeres parforhold.

Utroskab, handler ofte ikke om behovet for at komme væk fra partneren, men derimod behovet for at komme væk fra den man er blevet sammen med partneren, og behovet for at genfinde sit tabte jeg.

Jeg vil hjælpe jer til at blive bedre til at kommunikere jeres behov, rumme hinandens behov og tage stilling til, hvilket parforhold i ønsker i fremtiden.

Ofte er det faktisk måden vi rækker ud til vores partner på, der også bliver det der river os fra hinanden.

For en lille tankevækker – se denne video om utroskab (på engelsk) af Esther Perel – se den her