Depression

Lider du af depression?

Autoriseret psykolog

Efteruddannelse som psykoterapeut og parterapeut

Medlem af Dansk Psykologforening

Hvad er depression?

Depression er en tilstand, hvor man gennem længere tid føler håbløshed, ulyst, uforklarlig tristhed og manglende overskud.

Hvorfor bliver man deprimeret?

Alle kan få en depression, og det er bestemt ikke ensbetydende på en svag karakter. Depressionen, kan skyldes stress, to ting der ofte hænger sammen. Når vi i lang tid har følt os utilfredse, men ikke været i stand til at påvirke situationen, kan vi blive opgivende og udløse en depression.

Depressionen kan også komme efter sygdomsforløb, tab, voldsomme oplevelser og tidligt grundlagte sårbarheder som vi tager med os livet, og gør det besværligt for os at blive tilfredse. Alt sammen noget der kan arbejdes med terapeutisk.

Symptomer på depression

Depressionen kan vise sig på mange forskellige måder og i flere sværhedsgrader, kontakt derfor din læge eller din psykolog hvis du har mistanke om depression.
Kontakt mig for at høre mere. 

Sådan kan jeg hjælpe

Jeg starter med at lytte til din historie for at få et billede af hvad der lige nøjagtig ledte dig hen til en depression.

Hvis der er brug for det, vil jeg hjælpe dig med at organisere din dag/uge, så du kan overskue den og begynde at få nogle succeer.

Det handler rigtig tit om at der er noget vi har opgivet, og jeg vil derfor fokusere på at hjælpe dig til at forstå og acceptere hvad det var i dig, der kom til kort.

Vi skal arbejde med din indre styrke, indre tilfredshed og din grænsesætning. Dette gør vi ved at se på dine mestrings- strategier, og du skal have muligheden for at mærke og tage stilling til, hvorfor de er som de er, hvad de kommer af, og hvordan/hvornår de er opstået.

Når vi som menneske bliver presset, har vi det nemlig med at ty til de strategier der har virket førhen, men nogen gange skal de opdateres til den tid og den alder vi lever i nu.

Det kan være et langt sejt træk at komme igennem eller ud på den anden siden, som det populært udtrykkes, og det er meget almindeligt at have brug for hjælp og støtte til dette arbejde, den støtte vil jeg gøre mit bedste for at være for dig.